Rang De Basanti | Onu Sarıya Boya

Biraz Film İzledim | 19
Rang De Basanti | Onu Sarıya Boya


2006 yılı Hindistan yapımı ve orjinal adı Rang De Basanti olan filmin oyuncu kadrosunda ve yapımcıları arasında Aamir Khan'ı görüyoruz. Çeşitli sinema sitelerinde sekiz üstü puana layık görülen film, genel olarak izleyenlerin beğenisini kazanmış görünüyor.

Zaten Aamir Khan dendiğinde bir çok sinema sever ortaya kötü bir şey çıkmayacağını artık öğrenmiş durumdu. 

Sue adında bir ingiliz kadın, dedesinin günlüğünde okuduğu, Hindistan'ın özgürlüğüyle ilgili bilgiler ışığında bir belgesel çekmeye karar verir ve bu amaçla Hindistan'a gelir. Belgeselde rol alacak oyuncu seçmeye çalışan Sue ve kendisine yardımcı olan Hintli arkadaşı Sonia epey uğraştıktan sonra bir grup oluşturmayı başarırlar. Başlangıçta kendilerini bir türlü hikayeye veremeyen oyuncu adayları, aşama kaydedildikçe bilinçlenmeye, kendilerini olayın içinde hissetmeye başlarlar. Arkadaşlar 1920 yıllarında cereyan Özgürlük hareketinin içine düşer ve bir anda bunun bir parçası olarak şekillenen olayların içinde kendilerini bulacaklardır.

Genel olarak Aamir Khan filmlerini severim, bir çok sinema sever gibi. Bu filmide beğendim. Fakat filmin ilk yarısında biraz sıkıldığımı söylemeliyim. Fazla durağan, nereye bağlanacağı belli olmayan bir bölümdü. Aamir Khan'da bu ilk bölümde biraz Adana Merkez Patlıyor Herkes modunda takılıyordu doğrusu. Fakat filmin diğer yarısında işler değişiyor. Nereye bağlanacağını anlayamadığınız her konu bir yere bağlanıyor ve izlediklerinize bir anlam vermeye başlıyorsunuz. Finalde güzel olunca iyi bir puanı hak ediyor ve dolayısıyla tavsiye edebileceğim bir başka Aamir Khan filmi olarak kayda geçmiş oluyor bu filmde.

Oyuncu kadrosu arasında Aamir Khan'la beraber diğer filmlerden de aşina olduğumuz Sharman Joshi, Anupan Kher, Kiron Kher, Kunal Kapoor, Madhavan ve Om Puri gibi isimler yer alıyor.

Filmin yönetmenliğini üstlenen isim ise Dehhi 6, Koş Milkha Koş, gibi filmleri seyirciyle buluşturan Rakeysh Omprakash Mehra.

Dünyada iki tür nsan olduğu düşüncesini taşırdım öteden beri. Ölüme feryat figan gidenler ve ölüme sessiz sedasız gidenler. Sonra bir üçüncüsüyle tanıştım. 


Labels: