Zincirsiz | Bu Filmi İzledin mi? [Video]


Film izlemeyi seven herkes muhtemelen Tarantino'nun bir filmini izlemiştir. İzlememişse bile afişlerini falan görmüştür. Hadi o da olmadıysa adını duymuştur. Neredeyse yaptığı her filmle adından söz ettiren bir yönetmen o. Bu filmlde de senarist ve yönetmen Tarantino... Ve güzel bir film. Hikayedeki oyuncularda iyi olunca, ortaya seyrine doyulmaz bir film çıkıyor.

Hikaye, zenci bir kölenin, zincirlerinden kurtuluşunu, karısına kavuşmak ve kazandığı özgürlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Öyle bir dönem ki, ata binen bir zenci görmek bile insanları çileden çıkartıyor. Böyle bir atmosferin içinde Django'nun hikayesi bize birçok duyguyu beraber hissettirecek.

Hikayenin güçlü karakterlerinden biri olan - ki aynı zamandan benim favori karakterimde olan - Dr. Schultz, esas mesleği dişçilik olsa da meslek olarak kendisine ödül avcılığını seçen bir karakter. Öncelikle söylemeliyim ki film boyunca ekranda Haluk Bilginer'i izliyor gibiydim. Çok benzettim.

Filme bambaşka bir renk katan bu karakter, ölüsüne ya da dirisine ödül konan suçluların peşine düştüğü sırada yolları Django ile kesişir. Öncelerinde bir köle olan Django kendini bir anda bir ödül avcısı olarak bulacaktır. Dr. Schultz ile Django'nun birlikte yaptığı işleri ve sonunda Django'nun karısını kurtarmak için giriştikleri mücadeleyi keyifle izleyeceksiniz.

Filmin kadrosu da oldukça iyi... Leonarda Di Caprio, Christoph Waltz, Jamie Fox, Samuel Jackson bunlardan birkaçı...

Dr. Schultz karakterini böylesine harika bir performansla canlandıran Christoph Waltz, bu başarısının karşılığından Altın Küre'de en iyi yardımcı oyuncu ödülünü ve En iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını almış.

Film ayrıca Quentin Tarantino'ya, en iyi özgün senaryo oscarı, altın küre en iyi senaryo ödülü, en iyi yabancı film ödülü falan kazandırmış.

Ayrıca filmdeki diğer oyuncularda sergiledikleri performansla çeşitli ödüller almışlar. Sonuç olarak Zincirsiz benim için tavsiye edilecek bir film ve ediyordum da... O halde soruyorum; bu filmi izlediniz mi?

Sizce film nasıldı?

Önceki inceleme yazısı için tıklayın.

Labels: ,